Христо Иванов: Създават се предпоставки за сблъсък със симпатизантите на ДПС

Десетки хора вече събраха в парк "Росенец". Там след 11 часа трябва да се състои масово ходене на охраняемия плаж до почивния комплекс, свързан с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Жандармерията не допуска "плажуващите". 

Към 9 часа се оформят два протеста. Тези, които се събраха в своеобразен контрапротест не са допуснати и са изблъскани в страни. Смята се, че те са симпатизанти на ДПС. Виждат се много знамена на партията, предаде БНР.

От полицията правят опити да разделят двете протестиращи групи. 

Общинските съветници Димитър Найденов и Константин Бачийски, както и Христо Иванов и  Ивайло Мирчев от „Да, България“, се опитаха да преминат през стената от полицейски служители, но не бяха допуснати.

Пред Би Ти Ви лидерът  „Да, България“ Христо Иванов заяви, че по този начин се създават предпоставки за сблъсък между симпатизантите на ДПС и участниците в насрочения за 11 ч. днес протест "Масово ходене на охраняван плаж". Иванов заяви, че е разговарял с кмета на Бургас Димитър Николов, от когото е потърсил съдействие за избягване на насилието.

Повод за инициативата е "акостирането" на Христо Иванов и двама представители на партията „Да, България“ не бяха допуснати до морския бряг от служители на НСО, които охраняват района. 
Автобуси от Кърджали, Разград, Търговище,  Силистра, Пазарджик и коли от цялата страна са паркирали на територията на парк "Росенец".  Десетки са и микробусите на жандармерията.

Туристи от Айтос споделят, че са дошли да се къпят, а не да се включват в организирания протест.