Хрупкава панировка, а сиренето и кашкавалът се топят в устата

Тънкости при панирането на кашкавал и сирена

Когато панирате кашкавал и сирене, трябва да се спазват някои тънкости, за да се получи панировката хрупкава, а сиренето или кашкавалът да останат меки и да се топят в устата.

За да панирате успешно топени сиренца, трябва предварително да ги охладите силно във фризера, но не да ги замразите. Така те няма да се разтекат при затоплянето по време на панирането.

Кашкавалът пане е лесно за приготвяне ястие, което е много вкусно и затова е любимо на малки и големи. Но тайната е в панировката. Тя трябва да е тънка, но в същото време херметично да затваря кашкавала, за да не се разтече по време на пърженето.

Кашкавалът се нарязва на парчета с дебелина не повече от един сантиметър. Панировката се приготвя от галета, брашно и разбити яйца. Парчетата кашкавал се напръскват със студена вода, овалват се в брашно, след това в разбито яйце и след това – в галета. Оставя се да престои две минути и отново се потапят в яйцето и след това – в галетата.

Парчетата кашкавал се пържат в загрят тиган с доста олио. Пържат се от двете страни до златиста коричка.

***

Вкусно и лесно ястие е пърженият камамбер. Той се поднася със сладко от боровинки или касис.

Камамберът, който трябва да е току-що изваден от хладилника, се топва, без да се нарязва на парченца, овалва се в разбито яйце, а след това се овалва в панировка от галета. След минута се потапя отново в яйцето и след това пак в галетата.

Камамберът се запържва за 20-30 секунди в горещо олио, като леко се притиска с вилица, за да се запържи и отгоре, без да се обръща. Сиренето се поднася горещо, поръсено с кедрови яки и лъжичка сладко отстрани.

Сирената в панировка от пикантни подправки са характерни за индийската кухня. Най-подходящо за тази цел е сиренето, което е по-меко. Сиренето се нарязва на парчета с дебелина сантиметър и половина и дължина 10 сантиметра.

Куркума и сол се смесват в равни части. При желание се добавят пикантни подправки по вкус. Сиренето се овалва в подправките и се пържи в гореща мазнина до образуване на хрупкава коричка.