Идеи за слънчева жълта кухня

Може би смятате, че е твърде смел избор, но недейте да го премисляте толкова

Жълтото е един от най-веселите цветове. Затова и вплитането му в интериора на дома ви веднага би заредило жилището с позитивна енергия и добро настроение. Може би смятате, че е твърде смел избор, но недейте да го премисляте толкова. Представете си кухня, осветена от слънчевите лъчи през цялата година. Колко приятно би било, ако можете да имате подобно усещане и на вечеря! Ако кухнята ви е жълта, това ви е гарантирано. Без значение дали стилът ви е по-елегантен, модернистичен или консервативен, този цвят би могъл да отговори на критериите ви. Въпросът е с какво ще го съчетаете. 

Перфектното съчетание - жълто с бяло

Идеите ви са смели, но не обичате да рискувате? От сърце желаете кухнята ви да загрее в жълто, но се притеснявате, че може и да ви ослепи с яркостта си. А все пак нямате желание да ви заболява главата, като постоите малко повече време в жълтата си стая. Решението е да поставите жълт акцент, но останалата част от кухнята да бъде изчистена. Съчетанието с белия цвят е перфектно. Той отразява светлината и уравновесява яркостта. Жълти столове, стена, полилей, вази и купи - изборът е ваш. Към тези два цвята можете да прибавите и дърво за повече мекота и уют.

Слънчевият цвят може да бъде приглушен със сиво

Ако се спирате на по-стилни и премерени решения, сивото няма да ви подведе. То отговаря и на двата критерия. А когато е съчетано с жълто, се спасявате от опасността в крайна сметка да се окаже твърде скучно. Синхронът между тези два толкова различни цвята е безспорен. Единият бива притъпен, а другият - осветен. Така усещането във вашата кухня би било едновременно весело, но и такова, че да се чувствате здраво стъпили на земята. Пропорцията между жълтото и сивото зависи напълно от вас и вашите критерии за естетика и хармония. Но ви гарантираме, че едни слънчогледи никога не биха могли да бъдат излишни.

Ако плотът ви е голям, направете го жълт

Ако не можете да изберете кои точно елементи от кухнята си да направите жълти, то плотът е добър вариант. Но само ако е достатъчно дълъг. Или ако разполагате поне с два по-къси. По този начин жълтото ще се пренесе по протежението на кухнята ви, ще се разпростре в различни нейни части и ще я зареди цялостно със слънчева енергия. Останалите цветове е препоръчително отново да бъдат черно, бяло, сиво или дърво. Ако добавите и няколко малки декоративни елемента, като осветителни тела, купи, вази, цветя, слънчевата картина ще бъде напълно завършена.

Внесете слънцето в кухнята си, без да изнасяте нищо

И да си дойдем на думата. Колкото и прекрасна да е идеята да превърнете кухнята си в жълт слънчев рай, вероятно мотивацията ви не е достатъчна, че да направите основен ремонт, да изхвърлите старите мебели, да преустроите всичко. А и не трябва. Най-лесният и икономичен вариант е да си купите залепящо се жълто фолио. С негова помощ шкафовете ви бързо ще придобият напълно нов вид.

Също така евтин вариант е да си купите жълти вази, купи и т.н. А най-сложният начин да преобразите кухнята, без да се налага смяна на мебелировката, е да боядисате една от стените в жълто. 
(maistorplus.com)