Игор Ейдман: Вместо парад на Победата, Москва да се готви за блокада*

Ще бъде наложена карантина, по-жестока от тази в Италия заради грабежа и корупцията в Русия

Игор Ейдман

Игор Ейдман

Преди две седмици написах, че гласуването на поправките в конституцията на 22 април няма да се случи. И бях прав. Само ще добавя – няма да има и парад на 9 май в Москва, нито шествие на безсмъртния полк ще има в градовете на Русия. Няма да има никакви публични празнични прояви по повод на Победата. Е, тогава какво ще има? Ще има блокада на Москва през 2020 година. 

Празниците на Путин ще предизвикат масови пиянски оргии сред близки приятели, сред природата и в градините, ще доведат до нова епидемична вълна, която постепенно ще прерасне в пълна карантина в Москва и по-малко строга в региона. Влизането в и излизането от Москва (където е епицентърът на епидемията в Русия) ще бъдат забранени, по-голяма част от комуникациите между регионите ще бъдат блокирани, което ще засегне и авио, и железопътния транспорт.

Подготвяме се за италиански вариант на карантината, който ще бъде многократно по-жесток заради грабежа и корупцията в Русия. Бих се радвал ако все пак греша, но очевидно така ще се развият събитията, дори ако се съди по официалните, твърде занижени данни за развитието на  епидемията. 

*Коментарът на автора е публикуван на страницата му във Фейсбук

Превод: Faktor.bg