Руски политик: Необходим е Международен трибунал за осъждане престъпленията на путинския режим (ВИДЕО)

Путинизмът -това е комплексно разрушение на съзнанието, твърди Игор Яковенко

Илюстрация: afterempire.info

Илюстрация: afterempire.info

Как омразата към всички и всичко, което се случва по света, се генерира в съвременна Русия. Защо официозните руски медии генерират ненавист към Европа, към демокрацията, към цивилизацията, към САЩ, към Украйна, към отделни личности от миналото и настоящето?

Защо Путин каза, че либерализмът е мъртъв?

Защо Соловьов, Симонян и Кисельов дори не са пропагандисти, а още по-лошо, те са престъпници.

Как Русия се превърна в „полезен идиот“ за Запада?

Водещият Борис Райтшистър говори за това и много повече с журналиста, социолог, бивш секретар на Съюза на руските журналисти, бивш депутат от Държавната дума Игор Яковенко в новия брой на програмата „На руски език с немски акцент“ на OstWest.

Путинизмът -това е комплексно разрушение на съзнанието. Западът и Европа, когато са изправени пред телевизията на Путин, с медиите на Путин, те просто се губят, не разбират какво се случва.

Те се опитват да противодействат, често на Запад чувам за опити за някакво противодействие на путинската пропаганда. По-специално има идеи да се опитваме по някакъв начин да създадем контрапропаганден телевизионен канал на руски език, това е напълно безсмислено упражнение, това е абсолютно безполезно разхищение на пари, ако такива канал ще възникне, защото е невъзможно да се противодейства на това, което го няма. Там няма идеи, които могат да бъдат опровергани, освен това нищо страшно няма да се случи, ако опровергаете  фалшива новина, която телевизията на Путин разпространява, те не са по дяволите за това.

Как да опровергаеш циничното внушение, че навсякъде крадат, навсякъде е зле? Как да се съпротивляваш на това с противодействие на идеи. Това е съвършено безнадеждна история. Задачата е да се създаде много сериозна нетърпимст на Запад за това, което прави Путин. Много е необходим Международен трибунал за осъждане престъпленията на путинския режим. Нужно е на Запад да стане репутационно невъзможно всякакво общуване с путинския режим, невъзможно за всеки, които иска да съхрани някакво уважение към себе си, а и себеуважение.

Руснаците не вярват на всичко, което казва телевизията на Путин, както децата не вярват в приказки, но ги слушат с удоволствие. Това е всичко", казва Яковенко