Игрички в БНТ: Кошлуков отново ще работи с продуценти, чийто предавания свали преди време

Новото музикално предаване по БНТ "Моят плейлист" с водещ Васил Върбанов се продуцира от фирма на същия човек, който продуцира и развлекателното предаване за любители спортисти "Спортисимо", съобщава "Сега" след своя проверка. "Спортисимо" беше свалено от ефира на обществената телевизия в края на миналата година.

Като причина за неговото сваляне и за това на още няколко продукции през август 2019 г. директорът Емил Кошлуков посочи високите разходи за реализацията им и опасността от технически фалит на телевизията, заради дълговете ѝ от 44 млн лв.

Няколко месеца по-късно се оказва, че управителният съвет на БНТ е поканил същия продуцент да прави друго предаване по БНТ 1, подчертава изданието.

"Нямам представа кой е собственикът на фирмата, но конкурсът е направен в БНТ и е избрано това предаване. Аз гледам предаванията да отговарят на изискванията, а не кои са собствениците им. Не мога да дискриминирам никого на база собственик", коментира пред изданието генералният директор на обществената телевизия и допълва, че продукцията е много по-евтина "от онези 5 хил. лв за "Спортисимо".

Проверката на "Сега" показва, че "Моят плейлист" е собственост на компанията "Нобъл Хаус Медия" ЕООД. Според търговския регистър дружеството е еднолична собственост на Милан Зарев. Той е собственик и управител и на фирма "Уан бай уан", която беше продуцент на "Спортисимо". От същия регистър отново ставя ясно, че в друго дружество Зарев е съдружник и с Ути Бъчваров, който дълги години водеше предаването "Бързо, лесно, вкусно". То също беше едно от предаванията, които бяха посочени за скъпоструващи на телевизията, но за което БНТ продължава да плаща над 4 000 лв. за един негов брой.