5 съвета, с помощта на които да изберете най-доброто предложение за кредит

Независимо от социалния статус, финансовата стабилност и отношението към парите всеки може да изпита недостиг на средства за определена цел в даден момент от живота си – непланирана покупка, лечение, бленувано пътешествие, неотложен ремонт. Решение за задоволяване на възникнали нужди, които не могат да бъдат покрити с текущите приходи и спестявания, без това да застраши семейния бюджет, е тегленето на кредит. Естествено се поражда въпросът как да отсеем и изберем най-доброто предложение за кредит сред многото налични оферти на пазара. Нашите 5 съвета ще ви помогнат.

  • Доверете се на утвърдена фирма, която съблюдава потребителските ви права и пази личните ви данни - компания с прозрачни условия и без скрити такси. Това гарантира сигурността ви и ви дава яснота каква сума ще трябва да върнете. Информираността в детайли и с точност ще ви помогне по-лесно да планирате бюджета си и да погасите навреме кредита. Фирми със скрити такси и некоректна или подвеждаща информация създават опасност да останете неприятно изненадани и неподготвени и да не съумеете да се справите с погасяването на заема в срок.
  • Удобство. Възможността да кандидатствате онлайн, да получите отпуснатите средства и да погасите кредита си по най-удобния за вас начин, без да се налага посещаване на офис, са ценни предимства.
  • Бързина. Безспорен плюс са опростената процедура по кандидатстване за кредит (без доказване на доход, без поръчители), както и бързото получаване на средствата.
  • Лихва. На пръв поглед по-ниската лихва означава по-добра оферта, но реално може да не е точно така. Ако има скрити такси, възможно е сумата за връщане сериозно да набъбне. Когато взимате решение, нека то да бъде въз основа на сумата, която трябва да върнете, и срока, в който е нужно да погасите заема. Тоест проверете предварително колко точно ще трябва да върнете в избрания срок за връщане.
  • Отсрочка. Животът поднася изненади. Винаги е добре да имате възможност за удължаване на срока за изплащане на заема, с което да си гарантирате време за реакция при изненадващо стечение на обстоятелствата.
    При отпусканите бързи кредити от Vivus например са заложени принципите от точно тези съвети, за да може потребителите да могат да разчитат на максимална прозрачност на условията. Естествено, важно е винаги да проверявате подробно всички условия навсякъде, където решите да кандидатствате за заем.