Електрохолд представи приоритетите за развитие на мрежата в област Благоевград

Компанията проведе среща с местните власти в региона

Карел Крал, главен изпълнителен директор на Електрохолд България и Валери Сарандев, областен управител на Благоевград

Карел Крал, главен изпълнителен директор на Електрохолд България и Валери Сарандев, областен управител на Благоевград

Ръководството на Електрохолд, доскоро ЧЕЗ, проведе среща с местните власти от област Благоевград, съобщиха от пресцентъра на компанията. Домакин на срещата беше областният  управител Валери Сарандев. На нея присъстваха кметове на общини и техни представители от цялата област. По време на срещата ръководството на Електрохолд представи новите имена на компаниите и техните приоритети за подобряване на обслужването на клиентите и развитието на мрежата в областта. 

Акцент в работата на Електрохолд ще бъде електронното обслужване, като към момента са дигитализирани над 80% от услугите на снабдителната компания Електрохолд Продажби и над 90% от услугите на електроразпределителното дружество ЕРМ Запад. Друг фокус ще бъде върху дигитализацията и модернизацията на мрежата. 

На срещата в област Благоевград бяха представени инвестиционните намерения на ЕРМ Запад за 2022 г., през която ще бъдат вложени 8 млн. лв. в мрежата в региона. Сред най-значимите проекти са реконструкцията на мрежа ниско напрежение и монтирането на дистанционно обслужвани електромери в Благоевград, Банско и Разлог на стойност 1 млн. лв. Близо половин милион лева ще бъдат вложени в реконструкция на въздушни линии, които захранват 85 населени места в общините Разлог, Якоруда, Банско, Гоце Делчев, Сандански, Петрич и Благоевград. Компанията ще модернизира възлова станция в Мелник за 160 000 лв., а други 320 000 лв. ще бъдат инвестирани в нови трафопостове в селата Дъбница, Мосомище, Огняново, Лъжница и Хърсово. Мащабна реконструкция на мрежата за над половин милион лева предстои в села в общините Петрич, Гоце Делчев, Разлог, Белица, Гърмен, Струмяни и Сандански. За присъединяване на нови клиенти ЕРМ Запад ще вложи 2 млн. лв. 

Срещата в Благоевград е първата от поредица от срещи на Електрохолд с представители на местните власти в Западна България. Събитията са част от политиката на открита, активна и диалогична комуникация на компанията с кметовете на общини и областните управители на територията, която обслужва.