Теменужка Петкова отива в Москва по покана на "Росатом"

Теменужка Петкова

Теменужка Петкова

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова заминава за Москва по покана на генералния директор на „Росатом“ Алексей Лихачов.

В руската столица тя ще участва в работата на IX-я Международен форум „Атомекспо“, който се провежда от днес до 21-ви юни 2017 г. Ежегодното събитие се организира от компанията „Атомекспо“ и руската държавна корпорация за атомна енергия „Росатом“.

По време на форума представители на водещи компании от сферата на ядрената енергетика и енергийни експерти ще анализират и дискутират актуалните предизвикателства пред пазара на енергия от гледна точка на необходимостта за осигуряване на устойчиво социално-икономическо развитие. Основна тема на дискусиите през тази година е „Атомът като основа на безвъглеродна енергийна индустрия на бъдещето“.

В рамките на посещението си в Москва министър Петкова ще проведе срещи с генералния директор на държавната корпорация за атомна енергия „Росатом“ Алексей Лихачов, както и с Евгений Салков – генерален директор на „Русатом сервиз“ и ръководител на проекта за удължаване живота на 5-ти и 6-ти блок на АЕЦ „Козлодуй“.