НАП засилва контрола си по Северното Черноморие

Контролът е денонощен и се осъществява от органите по приходите чрез извършване на контролни покупки и съпоставка на касовата наличност с отчетените обороти

С настъпването на активния летен сезон Националната агенция по приходите (НАП) засилва контрола за спазване на данъчното и осигурителното законодателство по Северното Черноморие. Това съобщават от пресцентъра на приходната агенция във Варна, посочват novini.bg.

В основната си част оперативните проверки се извършват от екипи на Главна дирекция „Фискален контрол“, като в проверките се включват и командировани служители от вътрешността на страната.

Контролът е денонощен и се осъществява от органите по приходите чрез извършване на контролни покупки и съпоставка на касовата наличност с отчетените обороти. Установените при проверките обороти от продажби се съпоставят с данните получени в НАП чрез дистанционната връзка на фискалните устройства.

Под засилено дистанционно наблюдение и физически контрол са поставени високооборотни заведения за обществено хранене и дискотеки на територията на град Варна и курортните комплекси.