Илиана Раева: Хейтърството на български фенове е нещо грозно, има лош ефект върху отбора ни

То вече излиза извън пределите на България и става особено опасно

Крайните български фенове и породеното от тях хейтърство в интернет имат отрицателен ефект върху отбора по художествена гимнастика. Това заяви председателят на българската федерация Илиана Раева по повод на публикации в "просташки тон" в чуждестранни форуми.

По думите ѝ става въпрос за феномен, който е изключително грозен. "Това рефлектира доста лошо към отношението на нашите съперници, на нашата международна федерация за всичко, което се изписва по форуми", заяви Раева в сутрешния блок на Би Ти Ви.

"Нямате представа колко неприятности ни донесе всичко това. То води до негативно отношение към националния отбор и към всичко, което правим. По някакъв начин почерняте труда ни, тези невероятни неща, които правим", продължи тя.

"Много е страшно това хейтърство, което съществува в България. Най-страшното е, че то излиза извън рамките на България. Тук ние можем да си ги търпим, да ги изолираме... Говорила съм многократно с нашите момичета - те не им влияят, но започнаха да влияят на отношението към българския национален отбор", добави Раева.

Председателят на националния отбор повтори мнението си, че България има най-силния ансамбъл в художествената гимнастика.