Инсулт е причина за спешната хоспитализация на Катрин Деньов

През септември тя се похвали, че носи гените на майка си, която е на 108 г.

Катрин Деньов

Катрин Деньов

Стана ясно кое е вкарало по спешност в болницата френската кинолегенда Катрин Деньов. 

Носителката на два "Сезара", френския еквивалент на "Оскарите", е била хоспитализирана след получен исхемичен инсулт, съобщават френски медии, цитирани от DarikNews.

Инсултът, който я е покосил, за късмет е бил "съвсем ограничен и следователно, обратим", е мнението на лекарите. Тя бе приета в парижка болница през нощта във вторник срещу сряда, 6 ноември, съобщиха вчера "Паризиен" и АФП. 

Актрисата е на 76 години и не спира да снима филми, а за късмет, мозъчният удар не е нанесъл сериозни поражения. Преди да получи инсулта Деньов е участвала в представяния на новия филм с нейно участие - "Приживе", като през целия октомври е обикаляла с екипа региона на Париж. 

"Това не е засегнало мозъчната дейност. Тя движи ръцете и краката си, пие сама и се храни", е разказал един от близките й пред "Паризиен". 

Деньов е една от най-любимите актриси на французите и е свързвана с техния идеал за женска хубост. Неслучайно през 1985 г. именно тя бе избрана за модел при изработката на на скулптурния бюст на френския символ на свободата и революцията - Мариана. Освен нея, Мариана са били Бриджит Бардо, Мишел Морган, Мирей Матийо, Инес дьо ла Фресанж, Летисия Каста и Софи Марсо.

"Тя никога не се спира", разкрива след случилото се с Деньов неин близък и коментира, че сега ще й се наложи да намали темпото. 

В едно интервю през септември за същото издание актрисата разказва, че майка й навършва 108 години и за щастие, тя самата и сестрите й са наследили нейните гени. Питат я да определи с една дума онова, което е наследила от дълголетната й майка, а Деньов отговаря: "Импулсът за живот". 

Наскоро друга френска кинолегенда - Ален Делон, също претърпя инсулт и се наложи дълго възстановяване в болница във френската столица и в Швейцария.