IRON MAIDEN кацат на летище „Пловдив” със собствен самолет

Голямата сцена, на която ще свирят Sabaton, Judas Priest и IRON MAIDEN

Великите IRON MAIDEN ще забиват на огромна 25-метрова сцена тази неделя до Гребната база в Пловдив. Рокаджиите ще кацнат на летище „Пловдив” със собствен самолет, ще свирят два часа и след това отлитат. В предишните две вечери на същото място ще свирят култовите групи Sabaton и Judas Priest. Очаква се над 60 000 зрители да посетят второто издание на Hills of Rock в Пловдив, съобщи организаторът от „София Мюзик Ентърпрайсис” Иван Несторов - Амебата. Той уточни, че общо 55 групи ще се изявяват на трите сцени на феста в петък, събота и неделя, предаде Канал 3.

Концертът на IRON MAIDEN е черешката на тортата и с него ще приключи тазгодишният Hills of Rock. Рокаджиите започват в 21,15 часа и феновете им ще могат да куфеят с тях до 23,15 часа.

Фестът започва в петък в 16,30 часа. Това е и часът, в който вратите за посетители ще бъдат отваряни и през трите фестивални дни. Голямата сцена, на която ще свирят Sabaton, Judas Priest и IRON MAIDEN е с впечатляващи размери. Тя е с дължина 25 метра и с дълбочина от 15 метра, с "уши" отстрани и големи екрани за осветление. Съоръжението е докарано с 15 тира от Унгария в Пловдив и сглобяването му вече започна. Видеопул с 15 камери ще предава на големи екрани всяка стъпка на великите рокаджии. Само 9 са тировете с осветлението за IRON MADEN.

Ще има специални кухни за артистите, които ще разполагат и с масажисти. 600 души се грижат за спокойствието на фенове и звезди. Ще има обособени различни пространства за публиката – около 5-6 пункта за храна и напитки и възможности за продажба на реклами артикули, зона за релакс, къмпинг с 250 палатки с душове и тоалетни.

„В пловдивските хотели няма места от два месеца за тези дати. Нивото на групите е изключително високо. С тях са израснали цели поколение, включително и аз. Слушам Judas преди Metallica. Феновете ще се докоснат до нещо изключително”, каза кметът на Пловдив Иван Тотев.