Искра Михайлова: ДПС искаше Радев да гарантира баланс, а той взе страна, тогава казахме "не"

Искра Михайлова

Искра Михайлова

"Позицията на ДПС е от значение, постигнали сме го през много години постоянство. Със самочувствие на национално и европейско отговорни сме. Доган говори мълчаливо. Много българи могат да прочетат какво е казал, струва си да бъдат чути, актуални са и сега". Това заяви Искра Михайлова, евродепутат от ДПС, пред Канал 3. "Доган днес казва, че е необходима мъдрост. Моето мнение е, че всички трябва да отстъпят по малко, затова искаме оставката на всички", каза тя.
 
"Политическата криза е във времена на здравна криза. Когато сме в икономическа криза и цяла Европа и света са фокусирани как да я преодолее, тогава България се оказа фокусирана върху егото на един, друг или трети", обясни Михайлова.
 
"Например на президента, подкрепихме го на втори тур, защото искахме да гарантира баланс, но него го няма. Загуби го някъде във времето и в момента, в който трябваше да се вземе решение дали да гарантира баланса или да вземе страна, в този момент ДПС каза "не", сподели евродепутатът.
 
"Доверието към Борисов е спаднало, протестите не са нещо, с което да свикваме. ПГ на ДПС независимо колко е била голяма, винаги е била с ключово значение", коментира гостът.
 
"Комисията, оглавявана от фон дер Лайен не е от най-силните, комуникативните и целополагащите. Всеки път когато някой избира не много ярка фигура, но компромисна, с цел да се върши работа, бърка" смята тя.
 
"Г-жа Нинова си извоюва победата с преки избори, поздравявам я. Много се надявам, че БСП ще заеме мястото си в европейските социалисти, а няма да завие към национализма", изрази надежда Искра Михайлова.