Искрен Веселинов: Може да променим "славянска писменост" на "българска" през Кодекса на труда

Искрен Веселинов

Искрен Веселинов

„Ние предлагахме забрана за повече от 6 млн. лв. финансиране на партия. Оттеглихме това предложение, за да не бъде разглеждано днес. ГЕРБ ще са най-потърпевши от това решение. Признаваме, че имаме къса памет и трябва нашето предложение да бъде разгледано на председателски съвет. Надявам се до месец да бъдат изложени всички идеи на останалите политически сили“. Това заяви пред БНТ съпредседателят на ПГ на Обединените патриоти Искрен Веселинов. 

„Нито една партия или организация не е имунизирана от корупция. Намесвайки се на държавата в пазара с горива, ще дадем възможност на малките бензиностанции. Ако това не сработи, ще минем към създаването на верига бензиностанции. Една от най-големите злоупотреби с акцизи и данъци са се вършили през годините чрез горивата. Повишавайки изискванията, държавата ощетява по-малките обекти. Нашата идея не е да товарим данъкоплатеца и затова тези нови бензиностанции ще се правят чрез кредити“, каза още Веселинов.

„Успяхме да обърнем внимание на всички сектори – туризъм, транспорт и земеделие, които бяха най-много засегнати по време на кризата. Една немалка част от мерките ни бяха реализирани. Ние предлагахме план „максимум“, докато в момента правителството изпълнява план „минимум“. Всички, които участват в политиката, трябва да са „съучастници“ към плановете за възстановяване на държавата“, коментира депутатът от ВМРО. Той допълни, че чрез Кодекса на труда трябва да се промени наименованието на азбуката ни. Веселинов каза още, че 24-ти май трябва да се казва Ден на българската писменост, а не на славянската.