Искрен Веселинов: Протестът се политизираха, а ДПС се готви за власт

Той изтъкна, че машинното гласуване е само част от проблемите в Изборния кодекс

Искрен Веселинов

Искрен Веселинов

Не става дума за издържане. Всички формации, които искат да използват енергията на протеста, провокират такива акции. Така депутатът от ВМРО Искрен Веселинов коментира днешната критична ситуация около сградата на НС, която беше блокирана от майки на деца с увреждания и симпатизанти на „Изправи се.БГ“ на Мая Манолова. По-късно те бяха принудително изведени от сградата на парламента.

По неговите думи протестът се партизира, чуват се само заявка за избори и участие във властта.

Веселинов изтъкна, че има сериозна промяна в позицията на ДПС. 

"ДПС се преориентират и започват да се готвят за властта с опозицията", разкри зам.-председателят на МВРО. Той обаче отрече да са придатък на ГЕРБ, защото това, което мислят и правят е за доброто на обществото.

Депутатът от ОП коментира и дебатите около Изборния кодекс.

"Една малка част от Изборния кодекс са свързани с машинното гласуване. Машините се превърнаха в "Бога от машината", който ще оправи всички изборни проблеми. Няма чуваемост обаче за купения вот, за корпоративния вот. Абсурдно е предвид тайната на вота и честността на изборите. Ние винаги сме били против машинното гласуване, защото в света няма доказан мотив за такъв вид гласуване. За нас машинното гласуване е компромис. Какво правим, ако 10% от машините за гласуване се развалят в изборния ден. Това голямо предизвикателство поставя под въпрос валидността на изборите", коментира Веселинов.