Искрен Веселинов: Ще създадем стойностна алтернатива за кмет на София

Няма да се разграничим от управлението, няма да искаме и нови министерски места, заяви зам.-председателят на ВМРО

Искрен Веселинов

Искрен Веселинов

"Няма да се разграничим от управлението, няма да искаме и нови министерски места, но ВМРО иска да започне  разговори по управленската програма. От есента ще направим сериозна заявка за разговори с ГЕРБ. Негативните страни на управлението трябва да се изговорят. Трябва да се върнем към програмата. Имаме записано да се сближават минималната пенсия с прага на бедност. Имаме записано, че ще има безплатни детски градини. Има неща, които трябва да се изпълнят. Това заяви в фира на Нова телевизия заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

"Искахме максимално обединение на патриотите. Няма да спираме наши хора по населените места за общо явяване на изборите с "Атака", дори го поощряваме", допълни Веселинов.

"Надяваме се, че ще създадем стойностна алтернатива за кмет на София", разкри зам.-председателят на ВМРО, попитан на балотаж между Фандъкова и Манолова кого би подкрепил.

Мога да се съглася за ТЕЦ Варна. Безспорно е странно, че ТЕЦ- Варна беше придобита от един бивш министър, се оказа собственост на Ахмед Доган. Тя е важна за енергийната сигурност. 

"Вече сме внасяли промените за съкратеното съдебно следствие. Ще внесем отново предложения след ваканцията", коментира той. "Химическата кастрация звучи екзотично, но в много държави в ЕС тя се прилага, за да се намали нагонът и по този начин агресията", обясни Веселинов по темата за убитото и изнасилено от 21-годишния Мартин Трифонов 7-годишно момиченце в Сотиря.