Италиански инвеститор стъпва в Индустриална зона - Казанлък

Огледани са различни терени, подходящи за инвестиция в областта на машиностроенето

В продължение на тримесечните обсъждания, проведени от община Казанлък и лично от Кмета на Община Казанлък - Галина Стоянова, относно възможността за изключително важна за града ни инвестиция днес, 03.10.2019 г. заместник – кметът Даниела Коева, председателят на Общинския съвет Николай Златанов и представители на Българска агенция за инвестиции проведоха оглед на място с италиански инвеститор в сферата на машиностроенето на имоти от Индустриална зона – Казанлък.
 
Разгледани бяха конкретни терени от общо 68-те декара площ на новата за региона индустриална зона, която е разположена в южната част на града, от изток по пътя Казанлък - Бузовград. Бяха обсъдени конкретните стъпки, които трябва да бъдат реализирани за осъществяване на инвеститорските намерения, които ще бъдат изцяло подкрепени с приоритетна важност, както от Община Казанлък, така и от Българската агенция за инвестиции, имайки предвид важността и мащабността на инвестицията. Инвестицията ще бъде в размер между 150 и 450 милиона евро в рамките на следващите 2 години и ще създаде между 150 и 450 нови работни места.
 
От страна на Държавата предстои издаване на сертификат за клас А инвеститор в България.
 
След поредица от срещи, предстои от страна на инвеститора да бъдат внесени писмено изразените инвестиционни намерения в Деловодството на Община Казанлък, което се очаква да бъде реализирано до края на месец Октомври, 2019 г. От страна на Общината бе заявена пълна готовност за съдействие към инвеститора за максимално бързи административни процедури.