Иван Гешев: МВР е в будна кома

"Систематично, целенасочено унищожаване на потенциала в МВР"

Иван Гешев

Иван Гешев

Главният прокурор Иван Гешев обвини политическите партии, гласували за закриването на спецпрокуратура и бившия вътрешен министър Бойко Рашков за бума на престъпността, предаде БНР. Той коментира темата в кулоарите на форум за пътната безопасност, организиран в резиденция "Бояна" от прокуратурата, съвместно с неправителствената организация Институт за пътна безопасност.

По думите на обвинител номер едно "МВР се намира в будна кома".

"Това систематично, целенасочено унищожаване на потенциала в МВР, целенасочената война със съдебната власт в интерес на лично его от някои предишни министри, ще берем тези плодове: наркотици масово навсякъде, убийства по пътищата, телефонни измами, битова престъпност. Пожелавам успех на господин Демерджиев. Изправен е пред почти невъзможна задача." – посочи Гешев.

Експерти и представители на институциите се обявиха за по-засилен контрол по пътищата и по-строги наказания за дрогирани и пияни шофьори. Предложенията са обобщени в документ, озаглавен "Пътна карта за развитие на безопасността на движението по пътищата в България 2023 - 2024 година".