Иван Гешев за ареста на Стайко Стайков: Не живеем в 90-те! Законът е за всички

Синът на арестувания алкохолен бос Миню Стайков е бил спрян с брониран джип и въоръжена охрана, но отказал проверка

Законът е равен за всички и няма да позволим да се подиграват със служителите ни, отсече на брифинг в Бургас главният секретар на МВР Ивайло Иванов, а думите му бяха категорично подкрепени от новоизбрания главен прокурор Иван Гешев, предава Флагман.бг. 

Повод за това стана случаят със задържането на Стайко Стайков - син на арестувания алкохолен бос Миню Стайков, който е спрян вчера с брониран джип и охрана, отказал е проверка и не е съдействал на полицията, казал, че се е качил на стоп в колата. В резултат на това е задържан отново в столичното 4 РУ и се охранява от полицейски служители. Предстои доклад в районна прокуратура София. 

Двата автомобила са се движили в пакет и той е отказал да окаже всякакво съдействие и да изпълни разпорежданията на полицаите, каза главсекът Ивайло Иванов. 

Новоизбраният главен прокурор припомни, че в България не живеем в държавата на мутрите, които се в движат с кортежи и нарушават закона. Ако не са разбрали на български, че не живеем в 90-те, ще го разберат по трудния начин, каза Иван Гешев. 

„Имало е обаждане на тел. 112, че Стайков подозира, че е обект на отвличане. Да смени репертоара“, препоръча Иван Гешев и припомни, че и предния път имаше такъв случай със Стайко Стайков, който в момента е в парична гаранция. 

За разкритията през юли 2018 г. в Карнобат Иван Гешев каза, че ще има обвинителен акт. 

„Никой не докладва на главния прокурор неща, които не разследва той. Всеки случай се докладва на компетентната прокуратура, каквато е Софийска районна прокуратура по това производство“, каза Иван Гешев.