Когато протестът няма почтени лидери с кураж, се изражда в инструмент за спасяване и надграждане на този управленски модел

Иван Сотиров

Иван Сотиров

"Когато един протест няма лидери с почтеност, кураж и визия за радикална промяна на порочния модел на управление, този протест се изражда в инструмент за спасяване и надграждане на този модел на управление, чрез адаптирането му към новата ситуация. Така хората получават в повече от същото, срещу което протестират, но с нов етикет. Урокът от историята на всички протести в България е, че огромната енергия на хората беше употребявана за пренареждане на модела, а не за неговата смяна!". Това написа във Фейсбук бившият депутат от СДС Иван Сотиров. 

"Тези провалени политически лидери, които поради осъзнатата си негодност да бъдат алтернатива, търсят своя реванш и реализация като асистират на БСП/БКП и нейните производни да яхнат справедливия протест срещу олигархично-корупционния модел, допускайки тя да се представя за партия защитник на демокрацията и борец срещу корупцията, участват в чудовищна измама и историческо престъпление срещу народа ни!", коментира Сотиров.