Иван Тодоров развенча мита за 100-те лева: Не съм нито мафиотски бос, нито бял хакер, нито вносител на машини за гласуване

Иван Тодоров, снимка: Фейсбук

Иван Тодоров, снимка: Фейсбук

Не съм нито мафиотски бос, нито бял хакер, нито вносител на машини за гласуване. Това написа във „Фейсбук“ профила си Иван Тодоров, който вчера стана част от задочните престрелки между ГЕРБ и „Демократична България“, съобщава "Фокус". 

Във вчерашния ден от ГЕРБ обвиниха ДБ, че са получавали дарения от Иван Тодоров в размер на 100 лв. през 2019 г. Депутатът от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев показа разписка от Сметната палата, като твърдението му беше, че Иван Тодоров е собственик на фирмата-доставчик на машините за гласуване в България. По-късно Ивайло Мирчев от „Демократична България“ обяви във „Фейсбук“, че това е лъжа, а обвинението на ГЕРБ е несъстоятелно. Мирчев обясни, че просто има съвпадение в имената.

„По стечение на обстоятелствата съм се сдобил с доста неоригинално име. Често получавам имейли по погрешка, а при нови регистрации потребителското име е винаги заето. Бъркаха ме с мафиотски бос с медицински прякор, бъркаха ме с бял хакер, обвинен в тероризъм, а наскоро и с вносител на машини за гласуване, търсещ да си осигури лоби срещу 100 лв. За съжаление или за щастие, не съм нито един от горните, а просто човек, който вярва, че част от полученото трябва да се връща в полза на обществото. Затова понякога подкрепям със скромни суми идеи или каузи, в които откривам смисъл“, пише Иван Тодоров.

„Демократична България“ е една такава кауза, която, според банковото ми извлечение, на 20.09.2019 в 10:23ч съм подкрепил със 100лв. Вчера разпечатка с този превод беше размахана на брифинг на ПП ГЕРБ. Уважаеми дами и господа от ПП ГЕРБ в парламента, в телевизора, в джипката, в хола в Банкя или някъде другаде. Жалко е, че във вашия свят даренията и публичното финансиране винаги са свързани с корупция. Нелепи сте! Време е да си ходите!", завършва поста си Тодоров.