Ивет Лалова: Отивам на Олимпиадата изпълнена с оптимизъм

Тя се надява на истинско състезание, въпреки отсъствието на публика

Ивет Лалова

Ивет Лалова

Една от емблемите в българския спорт - Ивет Лалова ще участва за пети път на Олимпийски игри в леката атлетика. И макар да е спечелила квоти в две от дисциплините, тя ще ни представя само в спринта на 200 метра. 

През последните години Ивет наблегна в своята подготовка и участия в бягането на половин обиколка. Въпреки трудностите Лалова е категорична:

„Отивам, изпълнена с оптимизъм. Надявам се да бъда здрава и да покажа най-доброто от себе си, както е било винаги досега. Знам, че ще бъде много трудно. Всеки ден научаваме нови и нови неща, които правят нашето пребиваване и участване в Токио много трудно", сподели спортистката. 

Липсата на публика и постоянните мерки срещу COVID-19 ще предложат необичайна среда за Игрите, но най-бързата българка смята, че състезанието ще бъде истинско. 

В спортната си кариера Ивет Лалова има постижения, които могат да бъдат мечта за атлетите ни още години наред и въпреки това тя не мисли за завършек на своя състезателен път. 

„Не се заричам, не казвам нищо. Наистина живея по този начин, правя нещата, докато ми носят удоволствие, докато съм щастлива, докато се получава. Така че наистина не знам", заяви Лалова.