Георги Стаменов възроди след 80 години парк "Бунарджика“ – любимо място на пловдивчани

Георги Стаменов и кметът Иван Тотев откриват обновения парк

Георги Стаменов и кметът Иван Тотев откриват обновения парк

Само дни преди кметските избори в Пловдив със специална церемония откриха обновения парк "Бунарджика“. Събитието се състоя  на площадката под акведуктите, до фонтана на езерото с мечката, който бликна за първи път след десетилетия.
Всъщност реализирането на този важен проект е дело на кмета на район „Централен” Георги Стаменов, който очаква в неделя, 27 октомври отново да получи доверието на пловдивчани, за да продължи започнатото преобразяване на района. Той отново е кандидатът на ГЕРБ за кмет на район "Централен".
От години парк „Бунарджика” е знаково място за жителите на града под тепетата. Тук  се намират акведуктите, изградени още през 1910 г., а последният ремонт е правен едва през 1937 година.

На откриването присъства кметът на Пловдив Иван Тотев, който благодари от името на всички пловдивчани  на кмета на район "Централен" за усилията, които е положил да превърне Бунарджика в райски кът.  Георги Стаменов също не скри вълнението си и радостта от постигнатото:

"Това е прекрасна зелена зона за отдих. Целта, която си поставихме при старта на проекта, е парк Бунарджика да стане привлекателен за пловдивчани и гостите на града. И резултатите вече се виждат - фонтанът на езерото с мечката отново заработи след повече от 80 години прекъсване и вече е сред любимите места на гражданите“.

Зоната бе изцяло обновена, а атракционите вече привличат жители и гости на града. На "Бунарджика“ е монтирано ново осветление, цялата растителност по хълма е обследвана, изградени са площадки, възстановени са каменните пързалки, монтирани са указателни табели и други. Ремонтирани са всички алеи, чийто паваж е пренареден, подменени са водопроводите и канализацията, напоителната система.

„И докато преди време преминаването през този парк беше неприятно дори през деня, то днес това е едно от най-предпочитаните места, където пловдичани могат да починат и да се разходят, а децата да поиграят и да се любюват на фонтана.
Пловдив освен културно-историческо наследство има и природно богатство, затова обърнахме специално внимание на „Бунарджика”, който е в сърцето на града”, коментира още кметът на града Иван Тотев.

g_stamenov_plovdiv1.jpg