Кандидатът за кмет на Пловдив от ГЕРБ: Целта ни е да достигнем София по жизнен стандарт

Ще направя ревизия на управлението на Иван Тотев

Здравко Димитров

Здравко Димитров

"Ще направя Пловдив по-добро място за живеене. Ще решавам проблемите на пловдивчани. Трябва да се решат проблемите с паркирането, трафикът, с детските площадки. До края на мандата трябва да достигнем София по жизнен стандарт". Това заяви кандидатът за кмет на Пловдив от ГЕРБ Здравко Димитров пред БТВ.

По време на мандата на Иван Тотев се случиха и хубави неща, които не могат да се отрекат. Трябва да се надгражда. Нормално е да се направи и ревизия и ако има нередности да се оповестят, за да бъдем честни към гражданите на Пловдив, коментира Димитров. Той добави, че законът е над всички и трябва да се прилага.

"Бюджетът на Пловдив не е в цветущо състояние. Трябва да повишим събираемостта в общината. Освен това трябва да подобрим състоянието на ДКЦ-та, както и контрол на концесиите", заяви кандидатът на ГЕРБ. Здравко Димитров коментира още, че трябва да се изградят по две нови детски градини във всеки район. "Започваме изграждането веднага. Пловдив се разраства и това е нужно".

По отношение на ромските махали. „Кметовете на ГЕРБ бутаха редовно незаконно постройки. Необходима е превенция“, заяви Здравко Димитров. Той призна, че проблемът с нерегламентираните сметища в махалите е голям.

На въпрос дали ще направи ревизия на бившия кмет на Пловдив, който в момента оглавява местната структура на ГЕРБ в града, Димитров отговори: „Ще направя ревизия, защото моят шеф е моята съвест и избирателите. Ако има нередности, ще бъде сигнализирано. Лидерът на ГЕРБ е един и той е Бойко Борисов“. Той допълни, че не е напускал ГЕРБ дори когато е бил кандидат за кмет на предишните избори срещу Иван Тотев.