Стефан Иванов: Очи в очи с проблемите на хората в София

Кандидатът за кмет на София Стефан Иванов със съмишлници

Кандидатът за кмет на София Стефан Иванов със съмишлници

Далеч от удобните въпроси на „правилните” телевизии, кампанията за кмет на София и водач на листата за общински съветници, която води Стефан Иванов залага основно на директни разговори с хората. Общо над 80 точки на София ще бъдат посетени от Стефан Иванов заедно с други кандидати за общински съветници и районни кметове, издигнати от местна коалиция „НФСБ-БДС „Радикали” с подкрепата на Движение Демократично Действие и Общество за нова България. Шатрите са сини, брандирани скромно, но видно отдалече. По няколко доброволци на всяка шатра раздават брошури и вестници с програмата и биографиите на кандидатите.

„Срещаме се и разговаряме със стотици хора всеки ден. Това е много трудоемко, но удобните формати и рехавите ръкопляскания на предварително подготвени агитки от фенове, с което е ограничават водещите кандидати, не ме привличат. Предпочитим да съм очи в очи с проблемите на хората в техните квартали. Гражданите умеят много добре да различават истината от фалша” – споделя Стефан Иванов и апелира за гласуване с номер 69 в бюлетините за кмет на София и за общински съветници. Добавя, че развитието на града на север и на изток е предопределено, но трябва да се направи внимателно планиране, за да няма и там презастрояване, задръствания и липсващи зелени площи и места в детските градини.
Владимир Христов – кандидат за кмет на район „Красно село” и част от листата за общински съветници с номер 69 в бюлетината обсъжда оживено проблемите на сигурността около площад „Македония”. Отляво – травестити, отдясно – хамали, а по средата облаци прах от некачествено направените паркоместа. Това нормален живот ли е?” – оплаква се възрастен столичанин, живеещ на ул. „Владайска”. В отговор получава обещание от Владимир Христов за по-голям ангажимент за този район от страна на Общинска полиция и общинската охранителна фирма „Егида” ако бъде избран за кмет на „Красно село”.