Цветанов посети новостроящ се Център за култура, образование и отдих в с. Царевец

Той се срещна с младо семейство, което е работило и живяло в София, но с откриването на новия център е избрало да се прибере в родното село на момчето

снимка: ПП ГЕРБ

снимка: ПП ГЕРБ

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и кандидатите за евродепутати Ева Майдел и Илия Лазаров разгледаха бившето училище в свищовското село Царевец, чието предназначение бе променено, за да може в рушащата се някога сграда да се разкрие Център за култура, образование и отдих. Инициативата е финансирана по Програмата за трансгранично сътрудничество, а държавата е осигурила средства, за да се гарантира устойчивост на проекта.

Училището е било закрито преди почти две десетилетия, а промяната на предназначението му стана възможна със съдействието на народните представители от ГЕРБ-Велико Търново.

При огледа на ремонтните дейности Цветан Цветанов се срещна с младо семейство, което е  работило и живяло в София, но с откриването на новия център е избрало да се прибере в родното село на момчето - Царевец. В момента младият мъж е управител на центъра, чийто ремонт ще приключи в края на май. От местната власт изказаха признателност за подкрепата, благодарение на която стана възможна инвестицията от 1,1 млн. лв.