Антонио Лопес: Президентът на страната и БСП гледат към миналото

Антонио Лопес и Бойко Борисов

Антонио Лопес и Бойко Борисов

„Благодаря на Antonio López-Istúriz! Той винаги е бил силен и убеден европеец. И със сигурност добре разбира заплахата пред българската демокрация с флагман Румен Радев. Само истинските десни партии като ГЕРБ и СДС могат да върнат България на верния път“, написа във Фейсбук страницата си лидерът на ГЕРБ, експремиерът Бойко Борисов по повод видеообръщението на генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес.

Лопес заяви подкрепата си за ГЕРБ-СДС на предстоящите избори и подчертава, че това е естественият партньор на ЕНП и истинското център-дясно, което може да работи за развитието на страната ни.

„В лицето на служебното правителство, което напомня за периода 30 години назад преди падането на Берлинската стена връщането на най трудния период на социализма на власт, аз виждам неща, които не харесвам“, коментира той.

По думите му, става дума за намесата в изборния процес, за изоставането във ваксинационния план и съмненията около Националния план за възстановяване.

„Настоящият президент на страната и Българската социалистическа партия гледат към миналото. Ние сме отправили поглед към бъдещето“, подчертава още генералният секретар на ЕНП.