Борисов: Много ми е мъчно за "Хемус", за Северозапада. Без магистралата не може да има инвестиции

Бойко Борисов

Бойко Борисов

"Строителството на магистрала "Хемус" ще продължи, а бонусите за пенсионерите и медиците на първа линия ще се изплащат до края на коронакризата",  обеща бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов при посещение във Велики Преслав. 

Борисов припомни, че изграждането на магистралата е започнало през 1974 г., но тогава Тодор Живков е строил само до Пазарджик.

"За да не стане грешка ние 1,3 млрд. ги отделихме в отделна сметка за цялото строителство на "Хемус". Единственият шанс Северът да се изравни с Юга. Много ми е мъчно за "Хемус", за Северозапада. Без магистралата не може да има инвестиции", каза още той и се зарече, че ако хората гласуват доверие на ГЕРБ, веднага ще бъде възстановено строителството. 

Борисов изтъкна, че коронавирус не си е тръгнал и обеща също бонуса от 50 лв. за пенсионерите и този от 1000 лв. за медиците на първа линия да се изплащат до края на кризата.

Лидерът на ГЕРБ прогнозира, че септември се очаква много тежка вълна.

"Мен никой не ме попита в условията на най-тежка пандемия къде намираме парите за хората на първа линия. Само ремдесивира струва 64-65 млн. лв. Стотиците милиони отидоха в битката с кризата", заяви бившият премиер и коментира действията на служебния кабаниет: "Тези губят сладко време, губят време да чегъртат вместо да ваксинират хората. Имаме над 3 млн. ваксини – най-добрите".

Лидерът на ГЕРБ направи и кратък коментар за гласуването с машини.

"Ако не ми вярвате на мен, гледайте какво правят в Европа, в Америка. Ако беше хубаво в Европа щеше да има машинно гласуване. Те манипулират машините, вече са свършили тази работа", каза Борисов. 

По-късно Борисов посети и самата магистрала като се видя с работниците към които се обърна с думите "много трябва да се молите да се върнем".

Ние искаме да има мир и разбирателство с всички политически партии, подчерта Борисов и напомни, че от ГЕРБ нямат неизпълнено обещание.

Накрая той отчете, че всички зали са пълни, където и да се появи, докато "залите на другите са с по трима-четирима".