Даниел Митов: Старата номенклатура си иска властта

“Старата номенклатура си иска властта. Много ги бихме и сега са изгладнели, озверели и озъбени. Но ние ще ставаме все повече, защото с всяко свое действие те предизвикват страх“, заяви заместник- председателят на ГЕРБ Даниел Митов на предизборна среща на партията в Разград.

По думите му ГЕРБ може да остане в опозиция и да бъде пазител на демокрацията в България.

“Има ли реваншизъм в настоящото служебно правителство? Има, разбира се. Реванш иска някой, на когото нещо му е взето. Какво взехме на настоящия кабинет? Какво им взехме на комунистите? Повече от 13 г. ги бием на избори. Ето това им взехме”, каза Митов.

“Непрекъснато се явяват в различни форми. Явяват се като най-различни партии и партийки, за да дръпнат гласове, които не ги разпознават какви са всъщност”, каза още Митов и добави, че служебното правителство всява страх и е изградено от комунисти и кадри на “Демократична България”. 

Той обясни, че опонентите на ГЕРБ си въобразяват, че могат да вкарат българина в идеологическа кошара.

Българинът не се харесва на БСП и на “Демократична България”, защото българинът не им е удобен идеологически, обясни зам.-председателят на ГЕРБ. 

“Непрекъснато обясняват как народът трябва да се промени. Искат да ги натикат в собствената си идеологическа кошара., така че народът да е мил, послушен, хрисим, а те да си го управляват. ГЕРБ никога не се е стремял да вкарва хората в идеологически калъп. Винаги сме били истински народни представители и сме се стремяли да представяме хората в парламента, така както те искат. Ще продължим да ви чуваме, да ви слушаме и да ви представяме в НС”, допълни Даниел Митов.

Той подчерта, че ще е голяма грешка да се остави съдебната реформа в ръцете на “хора, които като можеха нищо не направиха”. България има нужда от правосъдна реформа, но тя трябва да мине през национален консенсус и да се направи от силна партия със силни хора, категоричен бе Митов като посочи ГЕРБ за подходящия изпълнител. Неизбежен фактор е партията и при подобряването на бизнес средата, посочи още той.

“Когато ГЕРБ взе властта през 2009 г. инфраструктурата беше безобразна, а за да тръгне една икономика трябват пътища. Това е кръвоносната система на една икономика”, каза Митов.

“Пътят на бъдещата икономика минава и през дигитализация и премахване на административни пречки“, смятат в ГЕРБ.

“Онзи ден слушах г-н Трифонов, когато се срещна със студенти. Един много умен млд човек го попита: “Как ще носите отговорност като не сте кандидат в листите?” Той каза: “Аз така отстрани, от друга позиция ще нося отговорност.” Отговорност се носи по 2 начина - чрез подпис и лично, носейки бремето да си министър-председател или народен представител. От някаква къща ще обяснява на този и онзи какви решения да вземат? Така управлява мафията мафията! Тя седи в страни скрито и привиква при себе си политици”, каза Даниел Митов.

“ДБ ще се гърчи, ако изключи ГЕРБ като евентуален партньор за съставяне на правителство, защото в противен случай ще трябва да се коалира с ДПС и БСП“, прогнозира той.