Методи Андреев: Мартин Димитров и Петър Славов са моя мажоритарен избор с преференция

Те ще работят в полза на гражданите и демокрацията

Методи Андреев

Методи Андреев

Методи Андреев

Отново сме пред парламентарни избори. И отново възлагаме надежди за повече почтеност в управлението. Почтеността е човешка добродетел, която при бившите управляващи се оказаха в хроничен дефицит. Безсъвестни, корумпирани, крадливи, нагли и зависими от алчността си шмекери и политически еничари, обединени в ОПГ, узурпираха властта и извратиха крехката ни демокрация в особена форма на клептократична диктатура. Най-доброто качество на демократичната държава –  принципът за разделение на властите, формулиран през 1748 г.от Шарл дьо Монтескьо, бе зачеркнат от властващия Олигархично Мафиотски Модел* (ОММ). Синоними на този ОММ станаха имената на Доган, Борисов, Гешев, Цацаров, Пеевски и съучастващите в грабежа техни олигарси. Овъргаляни във взаимни зависимости и закрепили омертата по между си, подобно на сицилиански клан, бившите управляващи ни отнеха най-голямата ценност на демокрацията - нашата свобода.

 Защото, когато управляват непочтени и безсъвестни хора, управляваните губят свободата си! 

Без почтеност и съвест в управлението няма свобода!

 Затова на тези избори битката е за нашата свобода и за свободата на нашите деца и внуци! И за пръв път тази битка не е идеологическа, а МОРАЛНА! За пръв път е без значение дали си ляв, десен или центрист, дали си либерал, неолиберал или консерватор, дали си русофил или русофоб, дали си християнин, мюсюлманин или атеист, а е важно дали си почтен и дали искаш държавата ни да се управлява от почтени политици със съвест! В името на това всеки един от нас, който смята, че битката за почтенност в управлението си струва, трябва да упражни правото си на глас! Защото иначе ще продължим да бъдем несвободни в държавата на корумпираните, мутрите и калинките! Мълчаливи, роптаещи, страхливи, преклонили глава, самодоволно преживящи с подаянията от джипката на властта, ние обричаме своята Родина на поквара и нищета! Време е за ГЛАСУВАНЕ, НО НЕ ЗА ПОЛИТИЦИТЕ, и въпреки тях, А ЗА САМИТЕ НАС! Защото е лесно да се правиш на обиден и отвратен, трудно е да си свободен и да носиш отговорност за избора си! Затова не си търси причина, за да не гласуваш, а намери основание и помисли в името на какво искаш да гласуваш! Призивът е ПОЧТЕНИТЕ И СВОБОДНИ ГРАЖДАНИ СРЕЩУ МАФИЯТА НА КРАДЦИТЕ! Това си заслужава риска да гласуваш, правейки компромис за себе си и за децата си! Защото, както е казал Ал. Солженицин: „Компромисът в политиката е най-законното средство за борба“. Така и аз съм решил да гласувам – ПОЛИТИЧЕСКИ, С КОМПРОМИС и МАЖОРИТАРНО, ПО УБЕЖДЕНИЕ. Не крия, че отново ще подкрепя  политическото обединение „Демократична България“, като ще кажа, че пак го правя заради хубавите идеи, активната гражданска позиция и добре структурираната им визия за управление. Правя го убедено и заради ярките граждански кандидати в листите на Демократична България - ГЕОРГИ ГАНЕВ за 23-ти МИР, МАРТИН ДИМИТРОВ за 24-ти МИР и ПЕТЪР СЛАВОВ за 25- МИР, които са и моя мажоритарен избор с преференция.
Аз имах честта да работя с Мартин и Петър в 43-тото НС. Ние създадохме уникалното политическо обединение ГРУПА ЗА НАТИСК, което е и ПЪРВОТО обединение на народни представители от различни парламентарни групи в българския парламент 

В ПОЛЗА НА ГРАЖДАНИТЕ

 МАРТИН ДИМИТРОВ, ПЕТЪР СЛАВОВ и ГЕОРГИ ГАНЕВ са почтени, смели и независими, образовани и можещи хора с висок интелект и граждански морал. ТЕ СА ИЗБОРА НА ПОЧТЕНИТЕ ГРАЖДАНИ, подкрепящи идеите на Демократична България. ЗА ТЯХ И ЗАРАДИ ТЯХ ВИ ПРИЗОВАВАМ ДА ГЛАСУВАТЕ С БЮЛЕТИНА 23 И С ПРЕФЕРЕНЦИЯ 105 за Петър и Георги, а за Мартин с ПРЕФЕРЕНЦИЯ 104. Защото вярвам, че за да се реализират управленските идеи на Демократична България, не е достатъчна само политическата воля на партиите, а и експертизата на независимите, почтени, морални и образовани представители на гражданите, каквито са МАРТИН ДИМИТРОВ, ПЕТЪР СЛАВОВ и ГЕОРГИ ГАНЕВ.
Накрая искам да подчертая един много важен детайл – ние с Мартин, Петър и Георги сме единомишленици относно необходимостта да бъде разработен и прокаран закон за ЛУСТРАЦИЯ ПРОТИВ КОРУПЦИЯТА. Винаги след диктаторски режими, за да се демократизира управлението и да се скъса с порочните управленски практики от миналото, е необходима лустрация! Такава не беше направена след падането на комунистическия режим и сега берем горчивите плодове на тази историческа грешка на българската демокрация. След управлението на ГЕРБ, което по същество беше диктатура на държавната клептокрация, повече от всякога е необходим Закон за лустрация против корупцията. Такъв закон може да се направи само от почтени хора със съвест и висок морал, убедени демократи, които ценят най-голямата ценност на демокрацията – СВОБОДАТА. Защото изстрадана истина от последните 12 години управление на ГЕРБ е, че без почтеност и съвест няма свобода! 
ВРЕМЕ Е ЗА СВОБОДА, СПРАВЕДЛИВОСТ И ИНОВАЦИИ!
ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ С БЮЛЕТИНА 23 И С ПРЕФЕРЕНЦИЯ ЗА МАРТИН, ПЕТЪР И ГЕОРГИ! ТЕ ЗАСЛУЖАВАТ НАШЕТО ДОВЕРИЕ! 

 ОММ* - „Модерните партии“, д-р Панайот Ляков, 2008 г.

m_dimitrov_slavov_11.jpg