Томислав Дончев: Всички рискове за тежка конституционна криза са налице

Томислав Дончев

Томислав Дончев

Най-тежката конституционна криза, която може да имаме е изборен резултат под въпрос или, в който българите не вярват. Сега всички рискове са налице. Това заяви пред Нова телевизия Томислав Дончев от ГЕРБ.

Вероятността да намерим колаборация с други политически сили в следващия парламент е относително малка, посочи той в отговор на въпрос за съставяне на кабинет след вота на 11 юли.

Във връзка с оповестената от икономическия министър информация за компенсации и заплати в размер на 60 хиляди лева, получавани в Българската банката за развитие, Дончев коментира, че това е сума – висока и за него.

Този, който е взел 60 хиляди лева заплата от ББР нито е наш член, нито е наш активист. Многото отстранени или „изчегъртани” през последните месеци не са от хората, които са вземали по 60 хиляди заплата, продължи Дончев.

Борисов даде ясно обяснение, че той шкафче с кюлчета няма, категоричен е заместник-председателят на ГЕРБ.

Ако има теоретичен политически хоризонт да се работи, състав на правителство и номинация на министър-председател е знак накъде върви партията, каза още Дончев без да дава конкретен отговор на въпроса дали той или Даниел Митов могат да бъдат предложенията за следващ премиер, цитира БГНЕС