Избраха новия селекционер на националите по футбол

Той се казва Георги Дерменджиев, трикратен шампион с "Лудогорец"

Георги Дерменджиев, снимка: Гонг.бг

Георги Дерменджиев, снимка: Гонг.бг

Георги Дерменджиев ще е новият селекционер на националния футболен тим на България. Това разкри вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков пред Би Ти Ви.

Дерменджиев ще замени на поста Красимир Балъков, който в петък подаде своята оставка заради слабите резултати и сътресенията в родния футбол. Те доведоха и до напускане на президента Борислав Михайлов. В момента текат финални преговори между БФС и Дерменджиев, като официалното му назначение ще бъде обявено скоро. Самият той призна пред GONG, че е приел предложението.

Той е трикратен шампион на България с "Лудогорец", като на два пъти изведе разградчани до групите на Шампионска лига.

За последно Дерменджиев бе начело на "Левски" в началото на календарната година, но бе уволнен след слабите резултати и неубедителната игра.

Той ще дебютира начело на националния тим в контролата срещу Хаити на 13 или 14 ноември, а на 17-и България се изправя срещу Чехия в последния си мач от квалификационната група за Евро 2020.

Родният тим няма шанс да се класира чрез квалификационната група, но по всяка вероятност ще получи втори шанс чрез плейофите за Лигата на нациите, които са в края на март.

Според класиранията към този момент, България ще трябва да се изправи срещу Шотландия в Глазгоу, а победителят от този мач ще срещне някой измежду Сърбия и Норвегия за място на Евро 2020.

Разбира се, до края на квалификациите има още два кръга, което може да промени класирането в някои от групите. Съответно - и плейофните двойки.