Избягвайте бял хляб и салами за вечеря

Хлябът повишава нивата на кръвната захар, а солта задържа течностите в тялото

Има храни, чиято консумация за вечеря може да причини здравословни проблеми. Разкриват ги лекарят и телевизионен водещ Сергей Агапкин и доктор Михаил Гинзбург, пише БГНЕС.

Този списък включва кисели краставички, колбаси и други преработени месни продукти, както и бял хляб.

Според Агапкин солените храни задържат течност в тялото, поради което хората стават сутрин „подути и с повяхнало лице“.

Кренвиршите също са с високо съдържание на сол и увеличават риска от гастрит, предупреди Гинсбург.

Белият хляб от своя страна има висок гликемичен индекс и драстично повишава нивата на кръвната захар.

"Това не е добре, тъй като излишъкът от инсулин води до развитието на артериална хипертония и някои видове тумори", обясни той. Освен това подобни "инсулинови шокове" преди лягане могат да доведат до рязко събуждане с внезапно чувство на глад, заключи специалистът.