Изчезнаха класифицирани документи за сина на Джо Байдън

Изпратеният пакет е отворен и в него няма нищо

Джо Байдън и синът му Хънтър

Джо Байдън и синът му Хънтър

„Фокс Нюз“ съобщи за изчезването на класифицирани документи за сина на кандидата за президент на САЩ Джо Байдън - Хънтър, информира РИА Новости.

Подчертава се, че документите са изпратени в понеделник по пощата от Ню Йорк до Лос Анджелис, но във вторник службата за доставка информира телевизионния канал, че пакетът е отворен и в него няма нищо.

„Ню Йорк пост“ започна да публикува истории за сина на Джо Байдън, Хънтър през октомври, предоставяйки имейли и други доказателства, че американският президент Доналд Тръмп е оценил корупцията на Байдън. Преди това бившият вицепрезидент и кандидат за президент на Демократическата партия отрече да е замесен в бизнес отношенията на сина си. Неговите противници, по-специално Тръмп, са сигурни, че именно благодарение на Байдън синът му е получил печеливши проекти в Украйна и Китай.

Демократите отричат обвиненията срещу Джо Байдън и ги наричат "дезинформация", в която според тях участва Москва.

Шефът на американското национално разузнаване Джон Ратклиф и ФБР обаче заявиха, че публикуването на имейлите на Байдън-младши няма нищо общо с Русия. 
Държавният департамент на САЩ също споделя мнението на американското разузнаване, че в скандала с имейли на Хънтър Байдън не е имало "руска дезинформация", заяви държавният секретар Майк Помпео. Тръмп също се подигра с предположението за участието на Русия в историята на кореспонденцията.

Русия многократно отрече обвиненията в опити за влияние върху демократичните процеси в различни страни, а прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков ги нарече „абсолютно неоснователни“. Руският външен министър Сергей Лавров, говорейки за предполагаемата намеса на Русия в избори в различни страни, заяви, че няма факти, потвърждаващи това.

Източник: БГНЕС