Излекуваният от Covid-19 д-р Дончев: Голяма част от белите ми дробове не функционира, преумората е предпоставка за по-бърза зараза

Ще разкажа за преживяното в книга, която пиша

д-р Дончо Дончев

д-р Дончо Дончев

Излекуваният от коронавирус д-р Дончо Дончев от ВМА разказа за преживяното и за последиците от опасната зараза. Специалистът по "Уши, нос, гърло" сподели, че се е включил доброволно в екипите, които лекуват Covid-19. Затова на свои разноски е взел квартира и в продължение на 3 месеца е бил разделен от семейството си. Той допълни, че колегите му не отиват да помагат, за да взима, а за да дават. 

Лекарят разбрал, че е заразен с китайския вирус на 8-и май и бил съкрушен, защото оставя екипа с един човек по-малко. Д-р Дончев сподели, че е здрав и не е боледувал, но призна, че пробивът може да се случи и след преумора, когато организмът започва да функционира по друг начин. Той каза още, че пише книга, в която подробно ще опише преживяното. "Това е болест, която няма нищо общо с грипа, защото нямаме противовирусни медикаменти, но все пак успяваме да лекуваме пациентите", коментира д-р Дончев. Той допълни, че голяма част от белия му дроб е заменена от нефункционираща тъкан и благодари на българска рекордьорка, която му е дала програма за дишане.