Изненада за киноманите: "Жокера" ще има продължение

В главната роля отново ще бъде Хоакин Финикс

Режисьорът Тод Филипс заяви, че неговият филм "Жокера" ще се сдобие с продължение.

Филипс е имал среща с ръководителя на "Уорнър брос" - Тоби Емърик, с когото са обсъдили снимките на втората част на лентата, пише БТА, цитирайки "Холивуд рипортър".  Режисьорът е поискал разрешение за създаването на нови истории с персонажите от вселената на Ди Си комикс. Според изданието, той е получил съгласие да заснеме още един проект.

Очаква се в новата продукция главната роля на Жокера отново да бъде поверена на Хоакин Финикс. Преди време самият актьор също заговори за евентуално продължение на филма.

"Дълго преди "Жокера" да тръгне по кината или да имаме идея дали ще бъде успешен, разговаряхме с Тод за възможни продължения. Още през втората или третата снимачна седмица го попитах дали може да започне да работи над продължение, тъй като има още много за изследване. Този персонаж може да намери място във всеки филм", разказва Хоакин Финикс за "Лос Анджелис таймс".

Същевременно преди дни бе обявено, че "Жокера" е преминал границата от 1 милиард долара в международния бокс-офис. Така той става първият филм, категоризиран като неподходящ за лица под 17 години без придружител, с подобно постижение. Това не е първият рекорд за "Жокера". През дебютния си уикенд продукцията реализира 93,5 милиона долара, отбелязвайки рекорд за филм, излязъл на екран през октомври. Само през първите си три седмици по кината лентата събра 737,5 милиона долара.