Изненада: Знакови лица отричат да са част от екипа на Мая Манолова

Мая Манолова

Мая Манолова

Лица от Инициативния комитет, който издигна Мая Манолова за кандидат-кмет на София, отричат да са част от екипа на бившия вече омбудстман, твърди ПИК. След като общинският съветник Войслав Тодоров категорично отрече да е подкрепял Манолова, но въпреки това името му фигурира в списъка на Инициативния комитет, тази сутрин още едно от знаковите лица, посочено с гордост от Манолова, се разграничи от нея.

Медицинската сестра Мая Илиева категорично отрече да е част от екипа на някогашното червено острие в борбата ѝ да овладее София.

"Не съм част от Инициативния комитет на Мая Манолова. Това може да се види и на сайта на Столична община", каза Илиева пред Би Ти Ви.

Припомняме, че именно Мая Илиева се превърна в лице на протестите на медицинските сестри. Подкрепа, но вероятно преследвайки политически дивиденти, ѝ оказа тогавашният омбудсман Мая Манолова. От друга страна, приобщаването на нейното име към имената на Криско, Анелия и останалите от Инициативния комитет може да се нарече гаф на екипа на Манолова.