Изненадващо Бербатов се завръща в родния футбол

Българската футболна легенда става част от екипа на "Етър"

Димитър Бербатов

Димитър Бербатов

Димитър Бербатов ще се завърне в българския футбол на неочаквана позиция, пише "Сега". Треньорът на "Етър" Александър Томаш обяви, че бившият нападател на ЦСКА, "Байер", "Тотнъм", "Манчестър Юн", "Монако" и др. трябва да влезе в екипа му във великотърновския тим. Там Бербатов ще се събере с най-добрите си приятели - Томаш, и асистентите му Константин Мирчев и Тодор Кючуков (отговорник за вратарите).

“Бербатов ще дойде да започне може би стаж в "Етър". Ще бъде официално част от екипа. Където и да съм бил треньор досега, той винаги е идвал да тренира с нас. Но сега вече ще е под друга форма - като лицензиран треньор, като човек, който ще се занимава персонално с нападателите. Вероятно ще дойде още на лагера, после ще пътува до Велико Търново. Така че ще бъде занапред част от моя екип. Ние сме израснали заедно, още от общежитието на ЦСКА. Това, че той се разви като футболист и личност до това ниво, само показва какъв човек е", заяви Александър Томаш пред "Велико Търново спорт".

Изборът на Бербатов все пак има своето обяснение. През миналата година той лиценз “А” от НСА, който му дава право да бъде помощник-треньор в професионален клуб. За да добие най-високата степен - лиценз "Про", той трябва да има изкаран период като наставник на тим от Втора лига или асистент в Ефбет лига. Тъкмо заради това бившият нападател е избрал да се събере със своите приятели в "Етър". Тимът този сезон се бори за оставане в елитната дивизия, като след 16 кръга е на 14-ото, последно място, с актив от 11 т., но пък е само на 4 т. от 9-ия - "Левски".