Изненадващо: Четвъртият от листата в Шумен влиза на мястото на Ревизоро

Деян Станчев, снимка: Дарик

Деян Станчев, снимка: Дарик

Емил Димитров - Ревизоро бе избран за министър на околната среда и водите. Той е народен представител от Шумен и на негово място в парламента влиза четвъртият в листата на ОП - Деян Станчев, който също е от ВМРО, въпреки, че някои медии обявиха, че влиза следващият в листата на ОП.

Както вече писа Faktor.bg, позовавайки се на свои източници, втора в листата на Обединени патриоти е Наталия Петрова Стефанова. Тя е координатор на партията на Валери Симеонов - Национален фронт за спасение на България от създаването му. Стефанова е юрист по образование, била е общински съветник на НФСБ, а на последните местни избори и кандидат за кмет на Шумен. Сега според Изборния закон и официално обявените от ЦИК резултати тя трябва да седне в парламента на стола на Емил Димитров. От ВМРО и Красимир Каракачанов обаче настоявали четвъртият в листата – Деан Стоянов Станчев да замени Ревизоро. Той е координатор на ВМРО в района, бил е и общински съветник.  Претенциите на Каракачанов били да се откаже не само вторият, но и третият в листата – Добрин Райков Чайлев, който е човекът на Вален Сидеров и Атака. ВМРО не били сигурни в лоялността на Стефанова и Чойлев и упорито настоявали техен човек да смени Ревизоро, защото инак щяло да падне правителството. 

Деян Станчев изтъкна в своя първи коментар, че няма да правя нищо по-различно от това, което и до сега - да браня интересите на всички българи. 

Той допълни и, че в парламента ще подкрепя всичко, което е полезно за Шумен и шуменци. 

На мястото на Деан Станчев в Общински съвет - Шумен ще влезе Явор Якимов. Той е учител по история, член на ВМРО и доброволец на Родолюбивия комитет „Крум Страшний“ – Шумен.