Изписаха Силвио Берлускони от болницата

Силвио Берлускони

Силвио Берлускони

Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони е изписан от клиниката по кардиология в Монако, в която беше приет в понеделник с аритмия, съобщи източник от партията му „Напред, Италия“, предаде БГНЕС. Политикът вече се е върнал вкъщи при дъщеря си Марина, която живее в Ница. Във вилата ѝ бившият премиер прекара голяма част от локдауна миналата година.

Вчера Берлускони заяви, че хоспитализацията е била необходима за провеждане на изследване, предписано му от лекуващия лекар. 84-годишният политик отбеляза, че се чувства добре и не се притеснява за здравословното си състояние. През 2016 г. на Берлускони му беше направена операция по смяна на аортната клапа.

По повод влизането на политика в болницата италианският вестник „Кориере дела Сера“ припомни, че Берлускони е трябвало да даде вчера показания в съда в Сиена. Там тече процес, в който обвиняват бившия премиер в даване на лъжливи показания, подкуп на свидетели по време на делото „Руби“ за секс с малолетни и злоупотреба със служебно положение. Във връзка с това започна разследване за корупция, което стигна до съда и беше разделено на няколко дела, всяко от които в отделно производство и предадено на различни италиански градове. Заради влизането на Берлускони в болница участието му в заседанията е отложено за април, подчертава изданието.