Известната марка "Шанел" се оттегли от Русия, забрани на руски знаменитости да пазаруват нейни артикули в Дубай

Заможни руснаци, които бягат от войната, за да пазаруват в Дубай, са възмутени, че луксозната марка „Шанел“ отказва да им продава любимите им аксесоари, пише Mirror.

След налагането на санкции срещу Москва, луксозната марка се оттегли от Русия в знак на протест срещу нахлуването на Владимир Путин в Украйна.

Докато украинци и руснаци загиват с хиляди във войната, богати руски граждани недоволстват, че им е забранено да пазаруват аксесоари от любимата им марка от моловете в Дубай.

По думите на руската интериорна дизайнерка Лиза Литвина  тя има право да си закупи чанта на „Шанел“ след като подпише официално, че няма да я носи в Русия.

От тази санкция се оплакват и други руски знаменитости, като Яна Рутковская, инфлуенсър, продуцент на музикално шоу и съпруга на олимпийския шампион по фигурно пързаляне Александър Плюшенко. Въпреки, че е ужасена от войната в Украйна, тя не обвинява Путин, че е виновен за това, че няма да може да купува аксесоари от любимата си френска марка. 

Шефовете на известната марка „Шанел“ потвърдиха, че има промяна в тяхната политика, като заявяват, че са принудени да я приложат заради санкциите на ЕС и Швейцария върху луксозни артикули след като Русия започна войната в Украйна.

Превод: Faktor.bg