Как световната политика заприлича на ергенско парти с руска тройка

Светослав Пинтев  

Белият дом публикува наскоро стенограма на  първия телефонен разговор от месец април между президентите на САЩ и Украйна, в който Доналд Тръмп поздравява сърдечно украинския си колега Володимир Зеленски за победата му на президентските избори,  както предадоха световните агенции. 

Много мил разговор 
Като за ергенско парти. Политиката по света и у нас все повече прилича на такова парти, ако забелязвате.
 Бай Тръмп даже споменава в разговора, че е бил водещ на конкурса "Мис Вселена", когато той се е състоял в Украйна, както отбелязва АП. Пич, та дрънка… За това поне не могат да му искат импийчмънт на сиромаха, има право да се похвали.

  Трябваше още в началото Тръмпушка, както му сит руснаците, да пусне само този разговор, да му е мирна главата, не да се прави на интересен. Даже е могло със Зеленски да обсъдят бедрата, гърдите и другите екстри на миските, за конспирация. И всички щяха да са доволни.
А сега бай ви Тръмп е обвинен във връзка със следващия им разговор. Противниците на

Великия бял баща с оранжев перчем

твърдят, че е задържал военната помощ за Украйна, докато Зеленски не се навие да започне разследване срещу кандидата за президентската номинация на демократите-бившия вицепрезидент Джо Байдън и бизнес делата в Украйна на  сина му Хънтър. Тръмп се кълне, че не е извършил нищо нередно, просто 

борел корупцията

И окачестви като фалшификация разследването за импийчмънт. Ала то набира страшна сила. 
Комшията Eрдoгaн пък върнaл нa aмeрикaнcкия прeзидeнт зaплaшитeлнoтo пиcмo, кoeтo пoлучи от него прeди началото нa вoeннaтa oпeрaция в Ceвeрнa Cирия. Оказа се, че не го е хвдърлил в кошчето, както се писа. Да припомня, че там бай Тръмп му писа да не играе ролята на глупака. Сега Ердоган поискал отново eкcтрaдирaнeтo нa прoпoвeдникa Фeтхуллaх Гюлeн, бивш негов жарък приятел, когото oбвинява зa oргaнизирaнeтo нa прeврaтa в Турция, нo това няма как да стане . 
Реджеп пък оповести, че няма никакво намерение да се отказва от руските ракети С 400, от които на Тръмп му става лошо. 
Въобще, Ердоган все по-силно го влече

 достлука с Путин

 А и двамата са си лика-прилика. Реджеп обаче има да учи някои работи.
В Русия вече е в сила закон за "суверенен интернет", изолиран от големите световни сървъри, чиято основна цел е нета да се контролира от Кремъл и  да се откъсне при масови протести  Русия от световната Мрежа, та никой да не разбере какво се случва. 

Президентите на Русия, Украйна и Франция, както и канцлерът на Германия ще се срещнат за пръв път от 3 години за преговори за уреждане на конфликта в Източна Украйна. Това ще се случи на 9 декември в Париж, какно съобщи в."Фигаро", позовавайки се на Елисейския дворец. А там Меркел и Макрон ще притискат Зеленски да приеме безусловно плановете на Путин за Украйна, казват експерти.  Голям купон, руска тройка с участието на двамата най-важни европейски лидери като впрегатен добитък...