Какво да похапнем на 9 юли според лунния календар

Бърз сладкиш с пресни плодове

снимка: edin.bg

снимка: edin.bg

В 29-ия лунен ден се изключват нови ястия и продукти, съмнителни екзотични рецепти, месо и алкохол. Идеално е да включите в диетата на вашето семейство традиционните зеленчукови ястия, колкото е възможно по-простички и познати.

В последния ден от лунния месец (преди новолуние) е просто ужасно време за всякакви пиршества. Почти цялата храна, която ядем, ще бъде в наш ущърб. Идеалният вариант за този ден би бил гладуване. Дайте почивка на храносмилателната си система, като не я запълвате с храна. Това ще ви помогне да изчистите тялото, да започнете да се чувствате много по-добре. Ако не можете да си позволите да гладувате, старайте се да облекчите диетата си. Например, това може да бъде чрез пресни сезонни плодове и зеленчуци. Препоръчват се още тестени, млечни и зърнени продукти.

Изключете днес месо, мазно и пържено, тестени изделия. Ако не можете без месо, можете да включите в диетата съвсем малко количество млечни продукти, риба или морски дарове. Ястията трябва да бъдат печени, варени или задушени. 

За да избегнете изкушенията, опитайте се да не пазарувате в хранителни магазини този ден. Приготвяйте храната си сами вкъщи.

От друга страна, Луната е в знак Рак и имаме нужда от въглехидрати. Може да се поглезите с някакъв по-лек сладкиш.

Какъв би могъл да бъде той - вижте нашето предложение:

Сладкиш с пресни плодове - бърз, лесен, вкусен

Необходими продукти:

1 ч.ч. кисело мляко

1 ½ ч.ч. захар

3 яйца

500 г краве масло

3 ч.ч. брашно

1 кг пресни плодове ( ябълки, дюли, кайсии, праскови)

1 шишенце амонячна сода или 1 ½ ч.л. бакпулвер

 1 с.л. ром или коняк

Начин на приготвяне:

Плодовете се почистват и настъргват на ренде.

Киселото мляко се разбива със захарта, след което последователно и при непрекъснато разбиване се прибавят жълтъците (един по един), брашното, маслото, плодовете, набухвателят, ромът и накрая при леко разбъркване разбитите на сняг белтъци.

Сместа се изсипва в намазана с масло и поръсена с брашно тава (или покрита с хартия) и се пече в умерена фурна.

Изпечения сладкиш се поръсва с пудра захар.