Камен Донев: В българската политика няма изключителни хора, повечето са бебета, с които няма за какво да си говориш

Камен Донев

Камен Донев

„Много е приятно на 50. Рожденият ден беше много вълнуващ. Получих много поздравления, икони, златен кръст, все неща, свързани с духа. Особено е чувството, когато виждаш, че някой мисли за теб. Поздравите не бяха помпозни, а естествени". Това заяви пред БТВ актьорът Камен Донев. Той сподели, че подготовката на новия проект върви добре, но и се притеснява, защото от 8 години не е правил нов моноспектакъл. Премиерата ще бъде на 2 и 3 юни в Античния театър в Пловдив. 

„Словото е нещо, което прегръща човека срещу теб. За мен то е парапет, мост, брод, по който да вървя в живота. За съжаление, рядко го използваме за утеха" - сподели Камен Донев. Той коментира, че хората не са лоши, но сякаш се радват, когато са лоши. Преобладава непукизмът и криворазбраното усещане за радост от живота. „Човек не се обръща към себе си, а гледа само другите. Затова българите не се развиваме. Съвременният човек се страхува от интелектуално усилие, страхува се да остане сам със себе си. Ние само имитираме бързина и заетост. Глупаците, които дрифтят из София, нямат работа, за никъде не бързат" - допълни актьорът. 

Според него в българската политика няма изключителни хора. Повечето са бебета, с които няма за какво да си говори. „Един от малкото, с които ми е приятно да си говоря, е Петър Стоянов" - призна Камен Донев. Той сподели, че единствено родителите му са му казвали Каменчо и му е много приятно, когато непознати хора на улицата се обърнат по този начин към него. „Казват го с любов. Спирам се и говоря с тях" - разказа актьорът. На финала на разговора той коментира, че за него словото е начин да продължиш да бъдеш човек. „Вярвам във всичко" - каза Камен Донев, който получи от водещия Светослав Иванов осветена икона на Св. Мина по случай юбилея си.