Кандидатът за кмет в Сандански Атанас Василев: Общината трябва да спре да играе ролята на недостъпна кула на властта

От БЗНС искаме да се прекрати информационното затъмнение

Атанас Василев

Атанас Василев

"Моята програма за развитие на Община Сандански, наред с конкретните разработени предложения, има за основа идеята за пълно отваряне на местното самоуправление към гражданското общество". Това казва в обръщението си към избирателите кандидатът за кмет на Сандански Атанас Василев от БЗНС.  

"Общинската управа трябва веднъж завинаги да спре да играе ролята на недостъпна кула на властта, която единствено и по свое усмотрение да решава проблемите на общината, и в които тарикатски сдружения преформатират политическите представителства на гражданите в групи по икономически интереси и лобизъм. 
Общинската управа трябва също така да прекрати информационното затъмнение и да създаде практика, с която да информира обществото за своята дейност, като по този начин потърси неговата подкрепа. 

При участието ми в различни политически проекти в редица страни в Европа и Съединените Щати съм имал възможността да се убедя, че активното ангажиране на гражданското общество в местното самоуправление, не само повишава прозрачността му, но и сплотява хората, около конкретни проблеми за решаване и те забравят и оставят на заден план политическите си пристрастия и различия. 

Една повишена роля на гражданското общество в управлението разкрива и големи възможности за икономически и стопански инициативи на самите граждани, които, в повечето случаи, са много по-успешни от икономическите експерименти, спускани отгоре. 

Община Сандански заслужаваше по-добро управление. Управление, при което гражданите не са само електорални единици, ухажвани преди изборите, а активен участник в решаването на проблемите. Управлението от нов, по-съвременен тип, при което свободната инициатива на гражданите среща подкрепата на общинското ръководство и става основа на икономическия и културен възход на обществото", казва още Атанас Василев от БЗНС. 

Промяната идва:

Атанас Василев е роден през 1958 г. в гр. Сандански. През 1981 г. емигрира във Франция. Завършил е бакалавърска степен с икономика в университета в Лил. Женен, с една дъщеря, говори свободно английски и френски език. Бил е търговски представител на България в Брюксел, изпълнителен директор на френско-японска фирма, собственик и управител на фирми във Франция. В биографията си има бизнес начинания на 3 континента. 

atanas_vasilev12345.jpg