Карадайъ към ДБ: Един файтон хора рушите демокрацията

Мустафа Карадайъ

Мустафа Карадайъ

Вие сте част, продукт и заложник на една организирана олигархично-медийна-НПО-политическа група, обърна се с остра политическа декларация лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ към „Демократична България“ в парламента.

„Става въпрос персонално за г-н Прокопиев, като олигарх и символ на задкулисието в българската политика. Като човек, който притежавайки медийна и икономическа власт, заграбва политическа власт, без да се явява на избори. За нас това е съдържанието на понятието завладяна държава и фасадна демокрация, които са ви любими етикети за ДПС“, посочи Карадайъ.

Думите му бяха в отговор на съпредседателя на движението Христо Иванов, според когото участието на ДПС в разговорите с „Има такъв народ“ за съставяне на кабинет е проблем за „Демократична България“, защото ГЕРБ и ДПС били „заложник на корупционни групи“.

„В очертанията на този кръг влизат политическите шамани, начело с Иван Кръстев – българският Конфуций, според българския премиер, и НПО-тата от българските поделения на международната Сорос-мрежа. Един файтон хора овладяхте тази мрежа и общото между вас е, че в по-голямата си част сте хора, произхождащи от сериозни комунистически номенклатурни фамилии“, продължи Мустафа Карадайъ.

Според него този кръг, около когото гравитира ДБ, прави опит за приватизация на българското демократическо пространство.

„Разцепихте и унищожихте автентичната дясна партия СДС чрез анти-ДПС реторика. Същата процедура приложихте и на НДСВ. Активно участвахте в създаването на проекта Бойко Борисов и по външни указания. Списъкът на инженеринговите продукти е дълъг – ДСБ, „Синята коалиция“, „Реформаторски блок“, „Да България“, „Демократична България“ и др. Това е сериозен труд по фрагментиране на дясното политическо пространство и като резултат вече две десетилетия в България няма автентична дясна партия. Това се явява възпрепятстване на демократичния процес, вие рушите демокрацията в България“, коментира още Мустафа Карадайъ.

„Без да се явявате на избори, имате министри в почти всички правителства“, каза още той от парламентарната трибуна. /БГНЕС