Карадайъ обяви Пеевски за скъп приятел, а "Капитал" за ОПГ

Мустафа Карадайъ

Мустафа Карадайъ

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се срещна с младежи от Хасково, за да покаже подкрепата си за водача на ДПС в Хасково председателят на Младежко ДПС Сезгин Мехмед, съобщава Епицентър.бг. Лидерът на Движението успя да отговори на всички въпроси поставени от младежите по време разговора им с тях. Един от тях беше свързан със закона „Магнитски“, който Карадайъ коментира така:

„Магнитски e инструмент за политически решения, това разбрахме от всички социолози, политолози и анализатори. Нашата официална позиция е за реда, за законността, за върховенството на закона, за демокрацията за демократичните принципи, никой на нас не може да ни чете лекции, защото ние сме свалили комунистическия режим и сме докарали демокрацията в нашата Родина България. Това са общи принципи, за които ние работим и ги поддържаме, но ние очакваме да видим факти и доказателства. 

Защото в онази публикация на посолството пише „твърди се“! E, всеки за някого може нещо да твърди. Г-н Пеевски ми е личен приятел, ние се познаваме от 2001 г. с него. Г-н Пеевски никога не е бил част от ДПС и никога не е участвал във взимането на политическите решения в ДПС, защото ДПС функционира съгласно решенията на своите колективни органи: ЦОБ,ЦС, областен, общински съвет, местен съвет. 

Г- н Пеевски не е бил член на ДПС, но той е мой приятел и един от близките хора до ДПС от 2008 г. , той стана част от гражданската квота и активно сме работили в защита на демокрацията в България и евроатлантическата ориентация на България. Но има една група в България, която аз наричам „организирана престъпна група“, които воюват с нас най-вече след 1999 година и онова, което правят, го лепят като етикет на нас и ни създават образ като партия. Говоря за Прокопиев и кръга „Капитал“.“ бе категоричен Карадайъ.