Каракачанов: Не съм броил поименно руските шпиони

България се стреми към приятелски и добри отношения с Русия.

Не съм броил поименно руските шпиони в посолството... България се стреми към приятелски и добри отношения с Русия.

Това най-сериозно  заяви в "Здравей България" на Нова телевизия вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов.

Има много държави които се опитват да извършват подобна дейност има даже държави, които  очакват нашата подкрепа за ЕС и НАТО, но също шпионират, по думите му.

"Нашето контрарарузнаване си върши работата и информация се събира за всеки опит по отношение и на държави и организации. Подобни случаи има", каза вицепремиерът. "Защо си мислите, че след като говорим 30 години за демокрация, шпионажът е приключил", попита Каракачанов. Увериха го, че не си мислят така, но той продължи със същия патос.

Защо не изгонихме руски дипломати след случая "Скрипал"?

Тогава просто не е имало подробни факти данни или конкретен случай това си беше една кампания България прецени тогава че не трябва да влиза априори следвайки Примера на други страни в източна или западна Европа да гони руски дипломати само защото е така на кампанията тогава беше преценено че конкретен повод за изгонване на руски дипломати няма едно обаче трябва да е ясно нашите контраразузнавателни структури си вършат работата информация се събира и се анализира за всеки случай.

"Нямам право да ви казвам повече информация, прокуратурата изнесе своите мотиви и съм склонен да ги уважа, докато се произнесе окончателно. По отношение на опитите на външни фактори да влияят върху политическата ситуация в България, Русия е активна в целия балкански регион

заради кризата в Черно море

Отношенията между Русия и Турция също водят на съмнения", разкри Каракачанов.

"Проверката на прокуратурата доказа, че не е имало технически причини БНР да спре. Дали това е някаква форма на протест, другата страна го отрича. Оттук нататък би следвало да се замислим ако някой иска да изразява отношението си по една или друга тема, защо това трябва да е за сметка на милионите слушатели".. Той отрече, че има задължение в такъв случай да му бъде докладвано, въпреки, че е ресорен по национална сигурност.

"Общественият интерес е БНР да не се замесва в политически игри или да бъде жертва на политически натиск", призова Каракачанов. На реплика на водещите, че има данни за натиск върху радиото Каракачанов каза, че той не е оказвал никакъв натиск. "Ако някой е оказвал натиск, нека тези, върху който е оказван, да каже кой го е оказвал", добави той.

Желая успех на Волен Сидеров в кандидатурата му за кмет на София.

Ще направим момчетата мъже, като върнем казармата, стига с този джендъризъм, изложи се Каракачанов накрая.