Каракачанов на четири очи с шефа на "Локхийд Мартин" на конференцията в Мюнхен

Сред основните теми на форума ще са бъдещето на европейската архитектура на сигурност и сътрудничеството в областта на отбраната

Красимир Каракачанов

Красимир Каракачанов

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов ще проведе среща с Мерилин Хюсън – председател, президент и изпълнителен директор на корпорация "Локхийд Мартин". Това обявиха от Министерството на отбраната, като срещата е по време на Международната конференция по сигурността, която се провежда в Мюнхен и в която Каракачанов участва за втора поредна година.

В продължение на 3 дни, до 17 февруари, над 35 държавни и правителствени ръководители, повече от 50 министри на външните работи и на отбраната, множество представители на неправителствени организации, на академичните среди, бизнеса и експерти ще обсъждат предизвикателствата пред сигурността.

Сред основните теми са бъдещето на европейската архитектура на сигурност и сътрудничеството в областта на отбраната.

В рамките на Мюнхенската конференция са предвидени редица срещи на министър Каракачанов, сред които с първия заместник-секретар на Държавния департамент на САЩ Андреа Томпсън, президента на Атлантическия съвет във Вашингтон Фред Кемпе, бившия министър на отбраната на САЩ Уилям Коен и федералния министър на отбраната д-р Урсула фон дер Лайен, допълват от пресслужбата на военното министерство.

Участие на конференцията в Мюнхен ще вземат и премиерът Бойко Борисов, и вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.